Zdjęcie z Hiszpanii - Od setek lat Hiszpanie zabijali świnie podczas zimowego rytuału zwanego tutaj ?Metanza?' i choć sam

Poprzednie zdjęcie
Zdjęcie z Hiszpanii - Od setek lat Hiszpanie zabijali świnie podczas zimowego rytuału zwanego tutaj ?Metanza?

rytuał odszedł w zapomnienie ze względu na niezgodność z Unijnymi normami, ale cały proces przygotowania jamonów ? nie zmienił się od setek lat?; szynkę naciera się solą a potem moczy w solankach tyle dni ile waży cały udziec

Następne zdjęcie
Ocena: 6     Aby ocenić zdjęcie musisz być zalogowany
Autor: piea
Od setek lat Hiszpanie zabijali świnie podczas zimowego rytuału zwanego tutaj ?Metanza?
nieco głębiej o samych szynkach:)  te w Hiszpanii różnią się od siebie przede wszystkim trzema
Najsłynniejsza jamon serrano ? produkowana jest z typowych, białych świń a produkcja jest zarówno
Jamon Iberico ? to już "wyższa forma szynki"  najwspanialsza i najdroższa;
cebo (świnie karmione wyłącznie specjalną paszą); recebo (to młode świnki karmione paszą a potem
a te czynniki  gwarantują najwyższą jakość mięsa i ?. zawrotne ceny tej szynki- Jamon Iberico:))
Najnowsze Komentarze:
Brak komentarzy.