Zdjęcie z Niemiec - dnie główne- to już bawarska rozpusta! , nie tylko golonka króluje na tutejszych stołach, ale i inny

Poprzednie zdjęcie
Zdjęcie z Niemiec - dnie główne- to już bawarska rozpusta! , nie tylko golonka króluje na tutejszych stołach, ale i inny

rodzaj świnki:)) -to tzw. tradycyjny Schäufele - pieczona łopatka z chrupiącą skórką ? podawana z ziemniaczaną pyzą z grzankami w środku i słodką kiszoną kapustą

Następne zdjęcie
Autor:

Neutorturm to stara, renesansowa  brama w północno-zachodniej części murów miejskich Norymbergi,
wspaniały Plac Zwierzyniecki
kolejny norymberski zabytek klasy zerowej!  to  wspaniały
...
Szpital Ducha Świętego (niem. Heilig-Geist-Spital) - dawny szpital miejski
dnie główne- to już bawarska rozpusta! , nie tylko golonka króluje na tutejszych stołach, ale i inny
Najnowsze Komentarze:

danutar
2024-05-17

Chociaż wielbicielką mięsiwa nie jestem (co nie oznacza, że nie jem go wcale), ale to może smakować :)

papuas
2024-05-13

Przepis, przepis proszę :) Ty coś rozpusty kulinarne preferujesz golonka najlepsza jest po śląsku ale to wygląda ciekawie i tak na oko pod chrupiącą skórką coś jeszcze oprócz mięsa jest
Relacja z tej podróży
To może Ciebie zainteresować