LOT wprowadza zmiany w menu
Po analizie potrzeb pasażerów LOT zmienia serwis pokładowy na trasach europejskich oraz transatlantyckich. Nowości to m.in. rotacyjne menu, nowe kanapki oraz zmiany w podawaniu alkoholi podczas rejsów długodystansowych.
Pierwsze zmiany pojawiły się już w lutym. W klasie ekonomicznej na krótkich trasach pasażerowie mają do wyboru nowe kanapki, których skład zmieniany jest co dziesięć dni. Dzięki tej rotacji pasażerowie często podróżujący LOT-em na krótkich trasach, np. służbowo, będą mieli bardziej urozmaicone menu.
Marzec był z kolei miesiącem testowania nowych potraw. Na podstawie opinii pasażerów wyprano te zestawy, które najbardziej przypadły do gustu podróżnym. Od 22 marca do menu obowiązującego na krótkich trasach dodano posiłki wegetariańskie.
Zmiany wprowadzono także na trasach transatlantyckich. Począwszy od kwietnia, podawanie napojów alkoholowych w klasie ekonomicznej jest odpłatne. Ceny wahają się od 5 do 10 złotych, w zależności od wybranego trunku. W klasie biznesowej oferta alkoholi pozostaje bez zmian.
Przewoźnik pracuje teraz nad nowym menu, które będzie obowiązywało w sezonie letnim w klasie biznes na trasach transatlantyckich.
Fr / 2010-04-16
Komentarze: