Nie jesteś zalogowany.
Widzę, ze "desant" ostro się wziął za wstawianie relacji. Czy nie dobrze byłoby rozdzielenie forumowej pozaeuropejskiej części swiata na poszczególne kontynenty a dopiero w ich ramach - na kraje?
a jak zacząć relację w dziale "relacje" ? czy "moja podróż" to też relacja ?
Kienia, relacje można obecnie opisywać na dwa sposoby.
Pierwszy to ten, który instnieje w Twoim profilu czyli "Moje relacje" - tam dodajesz zdjęcia (jak zrobiłaś w przypadku relacji z Malediw) i ewentualny (mile widziany) opis oraz dodatkowe informacje. Takie relacje są promowane na stronie głównej portalu.
Drugi sposób, to na forum - jak teraz ma to miejsce ostatnio. Zasady takiej relacji zostały opisane tu: http://www.travelmaniacy.pl/forum/viewtopic.php?id=2641
A wszystkie informacje związane z działaniem forum i zasadami znajdziesz w jednym linku, tu: http://www.travelmaniacy.pl/forum/viewtopic.php?id=2659
no właśnie nie rozumiem jak to działa, bo jak kliknę na "relacje" na granatowym pasku, wpiszę w wyszukiwarkę "Malediwy" to moja relacja nie wyskakuje ...
może za głupia na to jestem :-)
Ostatnio edytowany przez kienia (2015-04-13 21:21:06)
Już wyjaśniam, nie jesteś głupia to kwestia przyjętych ustaleń w trakcie projektowania wyszukiwarki. W wyszukiwarce wyświetlane są z tylko relacje, które mają opis (szczegółów działania mechanizmu nie mogę zdradzić). Twoje Malediwy jeśli dobrze pamiętam są bez opisu, stąd nie ma ich
Przyjęliśmy tak, gdyż "relacje" z najbardziej rozbudowanym opisem są bardziej przydatne naszym użytkownikom (pod kontem merytorycznym), niż te posiadające tylko zdjęcia. Co więcej, na stronie głównej promowane są także tylko te relacje, które poza zdjęciami zawierają ciekawy opis.
Gdyby coś było jeszcze niejasne - pytaj śmiało
teraz kumam, dzięki :-)
Ostatnio edytowany przez kienia (2015-04-14 07:15:54)
będę w takim razie ( w wolnych chwilach) ulepszać moją relację :-)
Witajcie TM!
Czemu juz od dluzszego czasu nie sa zmieniane wyroznione relacje?
Jak sa nowe przynajmniej sie je czyta i oglada zdjecia.
krakowianka napisał:
Witajcie TM!
Czemu juz od dluzszego czasu nie sa zmieniane wyroznione relacje?
Jak sa nowe przynajmniej sie je czyta i oglada zdjecia.
Agnieszka, też się dziwię, że tak "strasznie przydługo" się nic tu nie zmienia; poślizg jest jakieś 7 miesięcy do tyłu!!! fajnie by było jakby pokazywały się te podróże w miarę na bieżąco; ale być może za dużo tu wszyscy podróżujemy na TM i nasz Fresh nie wyrabia z ich wstawianiem... bo namnożyliśmy tych podróży na rok do przodu
Witajcie,
Agnieszka to w dużej części moja wina, mam w tym duże opóźnienie, jeszcze kilka - kilkanaście dni i wszystko wróci do "normy", podróże będą wyróżniane a i nowe informacje/artykuły będą Prośba jeszcze o chwilę cierpliwości