Nie jesteś zalogowany.
81. Mikołaj Ziółko
82. Zośka
83. ...i Jędruś
84. Rejent
85. Italudek
86. Budoludki
87. O'Barek
88. Nawigator
89. Hydrotechnik....miejsce również niedostępne
90. Życzliwek
Ostatnio edytowany przez hapol (2018-10-02 11:20:01)
Do setki jak widać zabrakło niewiele, ale to i tak chyba niezły wynik
Obecnie krasnali jest już około 400, więc trza będzie wrócić do Wrocka w poszukiwaniu kolejnych .....Także Świerszczyku nie znasz dnia ani godziny kiedy hapolki najadą ponownie Wrocław
ps. lista krasnali jest otwarta....jak ktoś ma innego którego tu nie ma to śmiało wrzucać
Fajny pomysł z tymi krasnalami Poniekąd jest to promocja miasta. Jak już ktoś będzie szukał krasnali, to może i przy okazji znajdzie inne ciekawostki wrocławskie
Dokładnie.....
Jest nawet specjalna apka dzięki której szuka się krasnale, są przyznawane punkty za znalezienie krasnali i różne konkursy z nagrodami.
Ech Hapolu, toś spotkał pewnie więcej Krasnali niz ja:) Ale też jeszcze sporo Ci pozostało więc musi byc come back!!
Prawdą jest fakt, że czas z Hapolami leciał jak woda w Niagarze Mam uczucie jakbyśmy się znali od wielu lat
No z Hapolem to tyle się znam
Zmieniał nicki ale ON zawsze ten sam
Do powtórki!!
Świerszczu.....nie tylko nicki się zmieniały, ilość wzorkuuuuf też
No godka....jasne że powtórki )
Mała wklejka do relacji z niedawnej wizyty we Wrocku....
Powtórki niestety nie było, bo przed wyjazdem pani hapolkowa się rozchorowała a Świerszczyk miał na głowie masę spraw do ogarnięcia przed wczasorami.....Ale co się odwlecze to ...
Zajeżdżamy przed rotundę Panoramy Racławickiej.Jedni idą ją zobaczyć, Ja już byłem wcześniej więc z resztą idziemy na krótki spacer.
Następnie całą grupą jedziemy w miejsce, które warto a nawet trzeba odwiedzić będąc we Wrocławiu
Centrum Historii Zajezdnia.
Wystawa „Wrocław 1945–2016” jest opowieścią o powojennych losach miasta i jego mieszkańców, którzy przybywając z różnych stron Polski i Kresów odbudowywali zniszczone miasto i tworzyli nowy społeczny, kulturowy i naukowy wizerunek miasta.
Dla starszych taki mały powrót do przeszłości, dla młodzieży możliwość zobaczenia co ich ominęło
Teraz zdecydowanie weselsze klimaty
Zakupowe szaleństwo w kiosku
Na serii książek "Tygrys" się wychowałem....Pamiętam jak nie mogłem doczekać się kolejnego numeru
śląski plaster na odciski rozwalił system
Tu raczej zakupów nie zrobimy, brakowało tylko octu
....halo centrala
...i kolejny wspomnień czar
Szkoda że nie było prawdziwego słynnego "ogórka"
Maluch w którym W.Frasyniuk wywiózł z wrocławskiego oddziału NBP słynne 80 milionów Solidarności...
Pomarańczowa Rewolucja Krasnali od której powstały wrocławskie krasnale
Na koniec jeszcze kilka "perełek"
Tak jak napisałem na początku świetny pomysł, polecam każdemu kto będzie we Wrocławiu
A tak na marginesie to ciekawe czy Świerszczyk tu była
Ostatnio edytowany przez hapol (2018-12-12 17:53:30)
Jedziemy do centrum zobaczyć ile jest już luda na jarmarku
Na Placu Solnym jesio w miarę spokojnie
na rynku już tak luźno nie jest, wyobrażam co się tu będzie działo wieczorem
.....a wieczorem to była prawdziwa masakra
Ludzi tyle że przejście, co jak gadam....przesuwanie się dosłownie, jednego boku rynku zajmowało kilkanaście minut, no ale to wkońcu najpiękniejszy polski jarmark....
Jarmark faktycznie piękny ale byłem, zobaczyłem i drugi raz się na to już nie piszę.
Krasnali znalazłem tym razem tylko cztery.
91. Panoramik
92. Weteran
Ten będzie moim ulubionym jest bez nazwy, ale z racji że znajdował się przy studiu tatuażu nazwałem go
93. Dziaruś
Tego z odpaloną krasnalową apką , stojąc trzy metry od niego nie mogłem namierzyć taki był ścisk ale trza się było porozpychać bo ten pokazuje się tylko raz w roku na jarmarku
94. Prezentuś