Nie jesteś zalogowany.
Decyzja zapadła. Portugalia. Algarve. Początek października. Ekipa wyjazdowa 3 os.: Ja, M, Młoda.
Wszystko jasne tylko gdzie?
Lagos, Portiamo, Albuferia?
Czytałam, czytałam i czytałam i miałam coraz większy mętlik w głowie.
W związku z tym zarezerwowałam noclegi w każdej z miejscowości
Ostateczny wybór padł na Lagos. Dlaczego?
Bo chciałam poczuć klimat Portugalii. Bo chciałam piękne plaże. Bo chciałam blisko plaż.
Bilety zarezerwowałam do Lizbony (4.10) a powrót z Porto (11.10). W pierwszy dzień chciałam iść za ciosem i pojechać na wybrzeże. Człowiek żyje wyjazdem i jest zdolny na większe poświęcenia. Z perspektywy czasu, powiem szczerze, trochę to przekombinowałam.
Kilka minut po południu jesteśmy w Lizbonie. Jakie to lotnisko jest wielkie! Idzie się i idzie.
14:05 pociąg z dworca Oriente do Lagos z przesiadką w Tunes. Koszt 28e/os w dwie strony.
Dojazd do dworca Oriente metrem - linia czerwona. Na miejscu jesteśmy po 18-tej.
W miarę upływu czasu a może w miarę zbliżania się wyjazdu coraz trudniej było mi zrezygnować z wybrzeża. Coraz trudniej mi było zrezygnować z Lizbony. Ostatecznie zrezygnowałam z Porto.
Plan wycieczki to: 4-9 październik Lagos, 9-10 październik Lizbona. Z Lizbony do Porto przylecieliśmy wieczorem 10.11.2015.
Hotele:
1. Lagos: http://www.booking.com/hotel/pt/casa-nova.pl.html
Przesympatyczni właściciele. Jednak lokalizacja do kitu. Do miasta bliżej, do plaż daleko.
2. Lizbona: http://www.booking.com/hotel/pt/casa-be … cfs=1&
Czysto, blisko metra, na jedną noc w sam raz.
3. Porto: http://www.galahotels.com/en/Hotel/port … rto_519586
Nie rezerwowałam przez tą stronę ale to był najlepszy hotel na tym wyjeździe. Z lotniska/do lotniska doszliśmy na nóżkach o co nam chodziło.
Ostatnio edytowany przez hyde (2015-10-15 22:08:58)
Jak ładnie
oooooooooooołłłłł jeeeeee
Pięknie pytanie tylko... czemu mnie tam jeszcze nie ma?
Grzecznie poczekam na ciąg dalszy
Adminku jak się będziesz tam wybierał to ja mogę z Tobą za przewodnika
i może nawet Antenkę i Hapola weźmiemy
Gosiu jestem za, a nawet za Tylko mój urlop pewnie za milion lat będzie dopiero
I z Anetką chętnie
Tylko nie wiem czy Adam
to dobry pomysł, bo narozrabia nam jeszcze
Ja jestem za A dla Hapolka kaganiec zabierzemy
I się spacyfikuje
Bez Hapola to już nie to samo...
Anetko, co fakt to fakt czasem popuścimy kaganiec
i będzie wesoło jak to z Adamem
kaganiec for me????
Otóż to
Co chwilę poznaję nowe miejsca dzięki relacjom i od razu by się tam chciało być..tylko coś Matka Pieniężna nie laskawa ;(
Zaczyna się pięknie...
Grzesiu zaczynam skreślać w kalendarzu te milion lat mogę nie dożyć ale nadzieja umiera ostatnia
Nie przesadzajcie Hapol nie jest groźny w końcu
Kati całą noc tańcowała
Ewela miło, że zajrzałaś
Muszę Was zmartwić to były najładniejsze zdjęcia
Hyde,no tanczylam i nie tylko
Jak tu nie tanczyc na TAKICH plazach...taniec plaza
wino
...wiecej "grzechow" nie pamietam
I bez wymowek prosze wrzucac fotki,a my juz ocenimy,ktore najladniejsze
Jako organizator wycieczki jestem wyposażona we wszelakie mapy w tym także mapę jak dojść do naszego noclegu. Taaa. Jak tylko przeszliśmy marinę, most i weszliśmy w wąskie uliczki starej części miasta to się zgubiliśmy Uliczki są wąskie i kręte. Raz pną się w górę po to by za chwilę poprowadzić w dół. No a my z bagażami. Kółeczka furczą na bruku, pot się leje.
Stoimy na środku i staramy się ustalić naszą lokalizację. Nazwy ulic nic nam nie mówią. Przecież mam na mapie napisane - 15 min, to nie może być daleko Akurat przechodzi jakiś lokales. Pytamy o drogę. Pan radzi nam iść na taxi bo to bardzo daleko. Co??? Już widzę wzrok M i Młodej. Idziemy na taxi. Nie wiem czy jechaliśmy 3 min. Koszt taxi 7e.
Apartament, jak apartament. Dwa pokoje. Łazienka. Aneks kuchenny, dość dobrze wyposażony. Właściciel miły i pomocny. Przyniósł nam mapę. Wytłumaczył gdzie najbliższy sklep, gdzie iść do miasta, gdzie na plażę no i na powitanie dostaliśmy butlę wina. Smakowało wybornie
Jest po 19-tej, ściemnia się. Jesteśmy zmęczeni po całodziennej podróży. Idziemy tylko do sklepu po jakieś zakupy na kolację i nyny.
Ostatnio edytowany przez hyde (2015-10-16 20:43:32)