Nie jesteś zalogowany.
No to jak przystało na grecki wątek....Kalimera Ludki
Od czego by tu zacząć?....hmmmm... może od tego że tej wycieczki w ogóle miało nie być
Pierwotnie w planach miała byc majówka w Słowenii, jednak kilka dni przed wyjazdem dostałem @ z BP że niestety ale z powodu małego zainteresowania ( łącznie ze mną były 4 osoby ) wycieczka zostaje odwołana.W zamian zaproponowali inne kierunki lub zwrot kasiury.Wybrałem opcję nr 2.
Szybka wizyta w agencji....turystycznej rzecz jasna Blum 3 i po godzince szukania terminu, gdyż urlop był zaplanowany już w styczniu zamiast Słowenii zrobiła się Grecja Dirol
Wyjazd wcześnie rano...Trasa wiodła przez Słowację, Węgry, Serbię i Macedonię.Postoje tradycyjnie co 3,5 h plus jeden godzinny na papu
.....do tego ćevapi wielkie jak klapa od gulika
zadowoleni, z pełnymi brzuchami jedziemy dalej.
Następnego dnia docieramy do miejscowości Kalambaka i udajemy się do pracowni ikon.
...po drobnych zakupach wsiadamy do autokaru i udajemy się w miejsce gdzie kopary opadają a sztuczne szczęki gubią się na potęgę...
I dobrze, że zdecydowałeś się W Grecji jeszcze mnie nie było
A tak w ogóle to zdradź proszę jak długo trwała wycieczka i ile kosztowała?
otwieram relację i napój Bogów LUBIĘ TO!
Kolka....http://www.tecza.pl/index?Act=show_doc&id_doc=272&id_dir=112
Cenka im zniknęła ze strony ....ja płaciłem 1999 zeta plus dopłata za kabinę na promie , warto dopłacić bo spanie w fotelach dwie noce do wygodnych nie należy.
Hyde....witom
Dzięki Hapol. Tak zapytałam...na wszelki wypadek
Czekam na cd.
Meteory....tego miejsca nie trzeba chyba nikomu bliżej opisywać ...więc zamiast fandzolenia lecimy ze zdjęciami
...My idziemy do tego klasztoru
Ostatnio edytowany przez hapol (2015-05-21 21:54:27)
Kilka widoczkuuff z góry na okolicę
....wrednos mordos hapolos psujos widokos
Hapol
Hyde tez lubie,jak sie zaczyna od napoju Bogow
To jeszcze niech autor zapoda program wycieczki (taki,jak wrzuciles u mnie na watku)
do tych cudnych widoczkow
Hapol do twarzy Ci z takim drugim planem
Ostatnio edytowany przez katerina (2015-05-21 23:12:06)
Kati
Te cudne widoczki zobaczyłem głównie dzięki "Twojemu kuszeniu"
oki ...trasa wycieczki
...i plan zwiedzania
Wycieczka do Grecji. Zwiedzanie m.in.: Ateny, Meterory, Delfy, Osios Lukas, Kanał Koryncki, Mykeny, Epidauros, Sarońskie Wyspy Spetses i Hydra, Sparta, Mistra, Jaskinia Dirou, Areopolis, Vathi, Olimpia, Wenecja
PROGRAM WYCIECZKI:
1 dzień
WYJAZDY Z MIEJSCOWOŚCI: Gliwice, Zabrze, Bytom, Katowice, Tychy, Pszczyna, Czechowice-Dziedzice, Kraków, Kalwaria, Wadowice, Andrychów, Kęty, Bielsko-Biała, Skoczów, Żory, Rybnik, Wodzisław Śląski, Jastrzębie-Zdrój, Cieszyn.
Przejazd przez Słowację, Węgry, Serbię, Macedonię.
2 dzień
Przyjazd do miejscowości KALAMBAKA w Grecji. Wizyta w pracowni ikon, zwiedzanie METEORÓW - klasztorów zawieszonych na skałach, zaliczanych do 7 cudów świata (1 klasztor, 2 EUR), zakwaterowanie w hotelu, obiadokolacja, nocleg.
3 dzień
Śniadanie, wykwaterowanie z hotelu. Przejazd do DELF - gdzie znajdują się jedne z najpiękniejszych wykopalisk archeologicznych w Grecji. Zwiedzanie m.in: ŚWIĘTY OKRĄG APOLLINA, MARMARIA, muzeum archeologiczne (9 EUR), czas wolny. Przejazd do monastyru OSIOS LUKAS z X w. (z bezcennymi mozaikami). Przejazd do Aten, zakwaterowanie w hotelu, obiadokolacja, wieczorny spacer wokół AKROPOLU, nocleg.
4 dzień
Śniadanie, wykwaterowanie z hotelu. Zwiedzanie stolicy Grecji ATEN m.in.: AKROPOL (12 EUR), AGORA, spacer po dzielnicy PLAKA, zmiana warty przy grobie nieznanego żołnierza. Przejazd nad KANAŁ KORYNCKI. Przejazd do nadmorskiego kurortu Tolo, zakwaterowanie w hotelu, obiadokolacja, nocleg.
5 dzień
Śniadanie, wyjazd do MYKEN, zwiedzanie m.in.: SKARBIEC ATREUSZA, CYTADELA, MUZEUM ARCHEOLOGICZNE (8 EUR). Przejazd do NAFPLIONU zwanego "Grecką Wenecją"; spacer po uroczej STARÓWCE, czas wolny. Przejazd do EPIDAUROS, zwiedzanie WYKOPALISK ASKLEPIONU ze słynnym, najlepiej zachowanym teatrem w Grecji (4 EUR). Powrót do hotelu, obiadokolacja, nocleg.
6 dzień
Śniadanie, całodzienny rejs na WYSPY ZATOKI SAROŃSKIEJ: malowniczą, cichą SPETSES oraz zabytkową, słynącą z osiołków jako jedynego środka transportu HYDRĘ (35 EUR). Powrót do hotelu, obiadokolacja, nocleg.
7 dzień
Śniadanie, wykwaterowanie z hotelu. Przejazd do MISTRY - zwiedzanie ruin bizantyjskiego miasta na zboczu górskim ponad Spartą: KASTRO na szczycie wzgórza, PAŁAC DESPOTÓW, bizantyjskie kościoły z zachowanymi malowidłami, KATEDRA, szczątki kamiennych domów i ulic (5 EUR). Przejazd do SPARTY, zwiedzanie MUZEUM ARCHEOLOGICZNEGO (5 EUR), czas wolny. Zakwaterowanie w hotelu w okolicach miasteczka Githion, obiadokolacja, nocleg.
8 dzień
Śniadanie, wyjazd na Półwysep Máni, najbardziej egzotyczny zakątek Peloponezu. Rejs łódką po podziemnej rzece w JASKINI DIROÚ jednej z najpiękniejszych mokrych jaskiń na świecie (15 EUR). Przejazd przez AREOPOLIS - miasta z domami-wieżami do VATHY - wymarłego miasteczka z domami w kształcie wież obronnych, a następnie GERAKI - tradycyjna wioska z plażą. Powrót do hotelu, obiadokolacja, nocleg.
9-10 dzień
Śniadanie, wykwaterowanie z hotelu. Przejazd do OLIMPII, gdzie narodziła się idea igrzysk olimpijskich. W programie m.in.: WYKOPLALISKA, STADION, miejsce rozpalania znicza olimpijskiego i MUZEUM ARCHEOLOGICZNE (6 EUR). Wyjazd w kierunku PATRY, zaokrętowanie na statku i rejs w kierunku WENECJI.
11 dzień
Zawinięcie do portu w WENECJI. Krótkie zwiedzanie m.in.: BAZYLIKA ŚW.MARKA, PAŁAC DOŻÓW, KAMPANILA, MOST RIALTO, czas wolny. Wyjazd w kierunku granicy austriackiej. Nocny przejazd przez Austrię.
12 dzień
Powrót do Polski na miejsca wyjazdów w godzinach porannych.
Ww. program jest ramowy i może ulec zmianie kolejność zwiedzania w zależności od warunków atmosferycznych i godzin otwarcia zwiedzanych obiektów.
Orientacyjny czas rejsu z Grecji - Patry do Włoch - Wenecji trwa około 32 godziny!
Hapolku
A skad taka malinowa pogoda
Wysoko te Meteory...
cd...
katerina napisał:
Hapolku
![]()
A skad taka malinowa pogoda![]()
Jedna Uffffoczka zaczarowała do ffczoraj odczuwałem tego skutki hehehehe