Nie jesteś zalogowany.
Nastepny dzień spedzilismy na Maafushi.Nie chciało sie nam za bardzo plażować wiec szwedalismy sie po wyspie.Wyspa jest jak pisałam mała ale ma pełno uroczych uliczek,po których można łazić godzinami i odbierać uroki tego miejsca.
POLICJA JAK PRZYSTAŁAO NA WYSPE Z WIEZIENIEM
jeden z dwoch meczetow
druga strona wyspy
jeden z kilku sklepików
Ostatnio edytowany przez Kasia6555 (2015-04-01 15:45:37)
SIESTA WSROD TUBYLCOW
PLAC MANTY-GŁOWNA ULICA WYSPY
okolice wiezienia
drugi meczet
I ZNALEZLISMY NA WYSPIE AUTO
Ostatnio edytowany przez Kasia6555 (2015-04-01 15:54:15)
Widoczki przy porcie w pochmurny dzien
Ostatnio edytowany przez Kasia6555 (2015-04-01 16:55:18)
domki tu sa bardzo kolorowe.......
Ludzi rzeczywiście na wyspie było bardzo mało a do tego codziennie ponad setka wypływała poranym promem do Male.Wiec uliczki były bardzo spokojne.Najwiekszy ruch było pod szkołą-zastanawialiśy sie nad ogromem dzieci.Te bajtle z pewnością nie chodziły jeszcze do szkoły-ale od aparatu nie odchodziły
I DOTARLISMY DO SZKOŁY-NAJMŁODSZA GRUPA WŁAŚNIE SKONCZYŁA ZAJECIA.Po każde dziecko przyszedł rodzic
niektórzy nawet ze środkiem transportu
Za zgodą nauczycielek udało nam sie nawet zajtzrc na lekcje ....
a tu juz starsze klasy...
dzieciaczki w jednakowych strojach...
Kasiu super relacja, czytałam ją już na starym forum, piękna tubylcza plaża.
Wieczorem dowiadujemy sie ,ze dzwoniLi z Kandomy i rano moga nas tam przyjać
Zmieniamy wiec na cały dzień Maafushi na wyspe luxusu.
Zabieramy juz tam ze soba tylko olejki i aparaty-na miejscu dostajemy reczniki,wpłacamy kaucje po 100$-tu jakos bez podatków-ta kase wydajemy oczywiscie na miejscu.
Ceny na miejscu do przełknieca-cola po3$.piwo butelkowe małe6$,lane z beczki duży kufel 8$,pizza wielka od 23$-cena zalezy od ilosci dodatków,kawa 7$.
Możemy tez skorzystac ze sportów wodnych-kajak dwie osoby 39$ za godzine,banan 30 minut-30$,mały katamatan dwuosobowy 1 godzina 39$,jednak pogoda na sporty wodne w tym dniu nie była za specjalna wiec oprocz wynajecia łoża na plazy za 30 $
reszta zostaje picie i jedzenie
Ostatnio edytowany przez Kasia6555 (2015-04-01 17:16:51)
aga_ napisał:
Kasiu super relacja, czytałam ją już na starym forum, piękna tubylcza plaża.
Ciesze sie ,ze mimo wszystko ktos podczytuje-chociaz znacie juz ta relacje na pamiec i
Zaraz po wyjsciu z łodzi przywitali nas z reczniczkami do przetarcia dłoni i twarzy po dporózy-z Maafushi płynelismy ze 20 minut ,i zaprowadzili do recepcji w ładnym lobby w celu dokonania meldunku,dano kilka instukcji i juz bylisy wolni
BAR W LOBBY i recepcja
Ostatnio edytowany przez Kasia6555 (2015-04-01 17:25:58)
Kasia-podczytuje z wielką przyjemnością
Żelku jaki "kosmiczny" wystrój lobby!!!
Ja też czytam i zdjęcia oglądam
Żelku, już Ci kiedyś pisałam - fajnie Ci w blondzie
Kolka napisał:
Ja też czytam
i zdjęcia oglądam
![]()
Żelku, już Ci kiedyś pisałam - fajnie Ci w blondzie
W Dubaju bedzie blond i
Marabut21 napisał:
Żelku jaki "kosmiczny" wystrój lobby!!!
Lobby tu akurat mi sie podobało w przeciwienstwie do zewnetrznego wygladu bungalowów na wodzie-ale o tym pozniej