Nie jesteś zalogowany.

Witaj Kazik, masz bardzo fajnie opisywane podróże, czekamy jak będziesz miał wolną chwilę, na więcej 

Witajcie maniacy podrozy. Mam na imie Monika.Wkrotce wybieram sie na Dominikane i mam nadzieje ze swoja podroz tutaj opisze,poki co czytam Wasze relacje z wypiekami na twarzy. Pozdrawiam serdecznie

Witaj Monika, udanej lektury serwisu i jeszcze bardziej udanego wyjazdu. Chętnie przeczytamy Twoje wrażenia z Dominikany po powrocie 

Witam wszystkich serdecznie. Właśnie zarejestrowałam się na tej fantastycznej stronce! Mam nadzieję, że dowiem się tu wielu przydatnych rzeczy, jak również komuś w czymś pomogę 
Mam na imię Karolina. Moim największym marzeniem jest zwiedzić każdy zakątek naszego świata- pewnie nic oryginalnego. Ale już to powoli realizuję.
Zachowuję się troszkę nierozsądnie, gdyż wszystkie swoje oszczędności przeznaczam na jakiś wyjazd- zamiast zainwestować np. w mieszkanie czy samochód. Ale na to przyjdzie czas 
Mam nadzieję, że dosyć miło mnie tutaj przyjmiecie. Pozdrawiam 

Witam Was wszystkich użytkowników Jurek -jestem i lubię bywać tam gdzie mnie jeszcze nie było .
Troszkę już widziałem ( dzięki Waszym fotkom ) -dzięki za fotki są interesujące i godzinami można je
oglądać .
Zdecuduję i znajdę się tam gdzie będzie to tylko możliwe -dla mnie

Karolina, Jurek - witajcie w serwisie 
Karolina, dobrze trafiłaś - myślę że duża część Travelmaniaków inwestuje właśnie w podróże, czego efektem są opisy oraz zdjęcia z wycieczek 

No dobra. Czas na mnie. Od kilku dni tu zaglądam, podglądam, czasami coś napiszę. Więc czas na przedstawienie się. Mam na imię Rajmund, to widać. Tak dziwnie dał mi mój Stary. Nie narzekam.
Jak pamiętam zawsze mnie coś pędziło w świat. Myślę, że moi przodkowie byli Cyganami. Moje nabyte i chlubnie pielęgnowane ADHD ciągle gdzieś mnie pcha. Więc miejsce w jakim się znalazłem jest dla mnie odpowiednie. Myślę, że tu spotkam podobnych do mnie, takich, którym szwędacz się włączył i nie może się wyłączyć.
Pozdraiwam.
Rajmund

Rajmund, witaj na pokładzie 

Może i ja odrobie zaległe lekcje i przywitam sie z Wami:)Jestem Jola,chciałabym być przyjęta do Waszego grona,bo tworzycie świetną społeczność-ludzi z pasją poznawania świata a przy tym dzielenia się z innymi.Poprzez Wasze fotki,opisy,komentarze można nieżle sie wzbogacić i marzyć o podróżach.Od wielu lat mieszkam w Niemczech i to tu rozkochałam się w wyprawach rowerowych.Oprócz tych licznych lokalnych,przemierzyłam na dwóch kółkach Koszalin-Amsterdam w 10dni,Frankfurt-Zurich,Genua-Marsylia.Piękne,często wyczerpujące ale niezapomniane przeżycia.Nie jest łatwo przemierzyć inny kontynent rowerkiem,więc chcąc zwiedzać dalej i ciągle więcej i więcej korzystam z Waszych opisów i relacji i nakręcam sie,marze,planuje i podróżuje..Uświadamiacie jak wiele jest pięknych miejsc do zobaczenia i tak trzymajcie!a ja chciałabym trzymać razem z Wami:)

Witaj Jolu wśród pasjonatów podróży 

witam wszystkich forumowiczow, licze na przyjecie w poczet pasjonatow podrozy; na codzien wlasna dzialalnosc gospodarcza, w wolnych chwilach motor, fotografia, podroze

Marcin witam Cię w serwisie w imieniu wszystkich pasjonatów podróży 

Witam, konto na TM mam juz jakis czas, ale dopiero od niedawna staram sie systematycznie tu zagladac, czytać, ogladac to co macie ciekawego do przedstawienia dla sympatyków podrózowania ;o))
Na codzień pracuję w WTZ z niepełnosprawnymi dorosłymi osobami, ucze ich pracy z komputerem... po pracy opiekuję sie dzieciakami z 'trudnych' rodzin, działam w KSM, a od niedawna ucze sie - od nowa ;( bo przerwa od nauki zbyt dluga - angielskiego... wolny czas sprzedam z mezem podrozojac i planujac wypady - te dłuższe i te weekendowe.... mam nadziej ze moje rady beda dla Was przydatne
Pozdrawiam. Anna K.

Ania, miło mi powitać kolejną pasjonatkę podróży 

Witajcie... chociaż właściwie troszkę sie już znamy, bo opisałam kilka swoich podróży!
Mam na imię Agata i od urodzenia (czyli od dość dawna) mieszkam w Warszawie - z dwoma przerwami na kilkuletnie mieszkanie w Stanach. Mój zawód zaczyna się na BIO... - stąd może najbardziej lubie turystykę przyrodniczą. Uwielbiam parki narodowe - zawsze są one najważniejszymi punktami na trasach podróżniczych, zarówno tych zagranicznych, jak i krajowych. Ponadto jestem gotowa jechać kilkaset kilometrów w sobotę tylko po to, żeby zobaczyć kwitnące śnieżyczki w jakimś rezerwacie albo krokusy na Polanie Chochołowskiej...
Uwielbiam fotografować, ale chyba nie chciałabym zostać zawodowcem. Lubię też pokazywać innym zdjęcia z moich wyjazdów i oglądać cudze - dlatego zakotwiczyłam na tym zacnym portalu.
Zwiedziłam już kilka krajów Europy i sporą część USA, byłam też krótko (ZA KRÓTKO!) w Meksyku.
Co do marzeń podróżniczych, to często są one związane z jakimiś roślinami uprawnymi. Marzeniem numer jeden jest plantacja wanilii w Meksyku. Poza tym plantacje kawy w Kostaryce i pola herbaciane (nie wiem jeszcze gdzie). Pola tulipanów w Holandii już widziałam, ale pól lawendy we Francji - jeszcze nie... Znacie jakieś inne fajne pola?
Kraje, które mnie "wzywają" najgłośniej to USA, Meksyk, Birma, Kostaryka, Rosja i Japonia. Uwielbiam też zwiedzać własnym samochodem Europę.
Pozdrawiam wszystkich serdecznie!